mythfilldatabase grabber failure

Have a MythTV related problem? Ask for help from other MythTV users here.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
User avatar
keepitsimpleengineer
Junior
Posts: 15
Joined: Fri Oct 03, 2014 9:53 pm
Location: Central California, U.S.A.
Contact:
United States of America

mythfilldatabase grabber failure

Post by keepitsimpleengineer » Fri Dec 28, 2018 8:30 pm

This message on mythweb's Mythtv Status page:
"Last mythfilldatabase run started on Fri Dec 28, AM 11:14 and ended on Fri Dec 28, AM 11:17. mythfilldatabase ran, but did not insert any new data into the Guide for 1 of 1 sources. This can indicate a potential grabber failure.
"Suggested next mythfilldatabase run: Sat Dec 29, AM 7:50.
"There's guide data until 2019-01-09 01:30:00 (12 days)."

I manually ran it, but still no data. Nothing in mythbackend.log about mythfilldatabase

Not sure why, it been running for years. Ubuntu 16.04 LTS, DataDirect subscription expires next October.

A little help would be much appreciated. :)

Code: Select all

/var/log/mythtv# mythfilldatabase --version
Please attach all output as a file in bug reports.
MythTV Version : v29.1
MythTV Branch :
Network Protocol : 91
Library API : 29.20180316-1
QT Version : 5.5.1
Options compiled in:
 linux profile use_hidesyms using_alsa using_oss using_pulse using_pulseoutput using_backend using_bindings_perl using_bindings_python using_bindings_php using_crystalhd using_dvb using_firewire using_frontend using_hdhomerun using_vbox using_ceton using_hdpvr using_ivtv using_joystick_menu using_libcec using_libcrypto using_libdns_sd using_libfftw3 using_libxml2 using_lirc using_mheg using_opengl using_opengl_video using_opengl_themepainter using_qtwebkit using_qtscript using_qtdbus using_taglib using_v4l2 using_x11 using_xrandr using_xv using_profiletype using_systemd_notify using_systemd_journal using_bindings_perl using_bindings_python using_bindings_php using_freetype2 using_mythtranscode using_opengl using_vaapi using_vdpau using_ffmpeg_threads using_mheg using_libass using_libxml2 using_libmp3lame
mythfilldatabase -v general output at https://pastebin.com/nC8t6rJN

wesnewell
Senior
Posts: 446
Joined: Mon Jun 23, 2014 6:54 pm
Location: Wylie TX, USA
United States of America

Re: mythfilldatabase grabber failure

Post by wesnewell » Sat Dec 29, 2018 5:46 am

Use mythweb to repair/check database. run mythfilldatabase --refresh all.
BE/FE-Asrock AB350 Pro AMD Ryzen 3 2200G, 6 atsc tuners. Frontends-GF8200's,,AMD Athlon II's. Mythtv user since 2005.

User avatar
paulh
Developer
Posts: 390
Joined: Thu Feb 06, 2014 6:09 pm
Great Britain

Re: mythfilldatabase grabber failure

Post by paulh » Sat Dec 29, 2018 1:30 pm

That message doesn't necessarily mean there is a problem, you will get it if you run mythfilldatabase twice in quick succession because the second time it is run there is no new data to insert into the database.

Post Reply