[Solved] Temporarily disable recording

For discussion related to MythTV which doesn't belong in another forum.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
zarthan
Newcomer
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2018 8:15 pm
United States of America

[Solved] Temporarily disable recording

Post by zarthan » Tue Sep 25, 2018 8:29 pm

I need to temporarily disable recording but would like to keep this backend running so I can view content. Is there a simple way to do this?

Thanks

wesnewell
Senior
Posts: 382
Joined: Mon Jun 23, 2014 6:54 pm
Location: Wylie TX, USA
United States of America

Re: Temporarily disable recording

Post by wesnewell » Wed Sep 26, 2018 4:46 am

1. Delete all recording rules. 2. Uncheck recording rule active will stop it recording too, but you'll have to do it for every rule. 3. Might be able to do all at once with a mysql command. But don't ask me.
BE/FE-Asrock AB350 Pro AMD Ryzen 3 2200G, 6 atsc tuners. Frontends-GF8200's,,AMD Athlon II's. Mythtv user since 2005.

MikeB2013
Senior
Posts: 307
Joined: Mon Jul 25, 2016 4:16 pm
Great Britain

Re: Temporarily disable recording

Post by MikeB2013 » Wed Sep 26, 2018 6:05 am

Another possibility is to set "Live TV order" and "Schedule order" to 0 (zero) using mythtv-setup>Input Connections>Interactions between inputs.
Setting to 0 prevents the tuner from being available for use.

Doing this leaves everything "as is" recording rules etc, when you want to resume recording/Live TV just set Live TV order and Schedule order back to what you had previously.

Mike

zarthan
Newcomer
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2018 8:15 pm
United States of America

Re: Temporarily disable recording

Post by zarthan » Wed Sep 26, 2018 3:37 pm

@wesnewell Thanks. I had started to check the inactive box but as I have a lot of recording rules I was hoping there was a simple way to ON/OFF recording.

zarthan
Newcomer
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2018 8:15 pm
United States of America

Re: Temporarily disable recording

Post by zarthan » Wed Sep 26, 2018 3:40 pm

@MikeB2013 Thanks that sounds like what I need.

zarthan
Newcomer
Posts: 10
Joined: Tue Sep 25, 2018 8:15 pm
United States of America

Re: Temporarily disable recording

Post by zarthan » Wed Sep 26, 2018 5:38 pm

@wesnewell, In the end, I used your suggestion to use MySQL. It was super simple and I can selectively restore a single recording.

For future reference.
Log into MySQL

use mythconverg;
UPDATE record SET inactive = 1;

Post Reply