HDhomerun setup in Myth 0.19+fixes problems

Do you want advice about what hardware to buy for use with MythTV? Ask here.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
jimls
Junior
Posts: 22
Joined: Sat Oct 14, 2017 2:26 am
United States of America

HDhomerun setup in Myth 0.19+fixes problems

Post by jimls » Sat Jun 09, 2018 9:11 pm

Got a HDhomerun duo based on reports it was well supported. Now I am having trouble getting through setup.

There are pages that describe installation but they claim to require 0.20 or later even though support is reported to be implemented much earlier and I have a selection for these tuners in my software. What's up with the requirement for 0.20? Here is a page:
I am able to select the HDHomerun from the tuner list as described here:
https://www.mythtv.org/wiki/Setup_Capture_Cards
But I don't see how to set up the two tuners. I found this that states it requires 0.20 or later.

https://www.mythtv.org/wiki/Silicondust_HDHomeRun_Dual
Although the url states "dual" this is the link from the index page for the connect duo as well.

Where can I find a detailed guide for installing this?

jimls
Junior
Posts: 22
Joined: Sat Oct 14, 2017 2:26 am
United States of America

Re: HDhomerun setup in Myth 0.19+fixes problems

Post by jimls » Sat Jun 09, 2018 9:33 pm

I finally got the IP address followed by -0. I tried to add another for the second tuner and it also came up as IP-0. How do I get an entry for the second tuner?

jimls
Junior
Posts: 22
Joined: Sat Oct 14, 2017 2:26 am
United States of America

Re: HDhomerun setup in Myth 0.19+fixes problems

Post by jimls » Sat Jun 09, 2018 9:43 pm

Here is my version info:

myth@MythTV:~$ mythutil --version
Please attach all output as a file in bug reports.
MythTV Version : v29.1-13-g329c235
MythTV Branch : fixes/29
Network Protocol : 91
Library API : 29.20180316-1
QT Version : 5.9.4

And here is a related thread I found:

viewtopic.php?t=2307

User avatar
bill6502
Developer
Posts: 1086
Joined: Fri Feb 07, 2014 5:28 pm
United States of America

Re: HDhomerun setup in Myth v29.1+fixes problems

Post by bill6502 » Sat Jun 09, 2018 10:15 pm

That's good, you're on v29.1, not v0.19.

You should be able to go to the HDHomeRun's web page on
your backend and see that it's connected.

hdhomerun_config will tell you what IP is in use (sudo apt-get install
hdhomerun-config works for *buntu if you don't have it.) Mine HDTC-2US
looks like this (you don't have to use a Link Local address):

Code: Select all

$ hdhomerun_config discover
hdhomerun device 105341FF found at 169.254.46.223

Post Reply