Recording keeps returning to the start

Have a MythTV related problem? Ask for help from other MythTV users here.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
pinnerite
Senior
Posts: 108
Joined: Mon Apr 07, 2014 2:34 pm
Great Britain

Recording keeps returning to the start

Post by pinnerite » Sun Jan 20, 2019 10:19 pm

When I tried to replay an episode of Winds of War it kept jumping back t the start.
I could force it forward again to the next scene but it became impractical.

I then found that it happened with every recording!

It had been fine up to a few days ago.

This version 29.0 on Ubuntu 18.04.01

pinnerite
Senior
Posts: 108
Joined: Mon Apr 07, 2014 2:34 pm
Great Britain

Re: Recording keeps returning to the start

Post by pinnerite » Mon Jan 21, 2019 2:17 pm

I should have explained that the offending frontend is on the same machine as the backend.

As this behaviour does not occur on a remote frontend, I checked its log.

I could not see anything suspicious.

I would like to uninstall the 'bad' frontend and reinstall it but unfortunately the version installed on Ubuntu does not permit a complete removal without taking the backend with it!

Is this now an Ubuntu problem?

User avatar
bill6502
Developer
Posts: 1367
Joined: Fri Feb 07, 2014 5:28 pm
United States of America

Re: Recording keeps returning to the start

Post by bill6502 » Mon Jan 21, 2019 5:58 pm

May win the 1st place for oddest thing seen (there is no prize.)

Possible keybinding/remote problem? Does it return exactly to the start of
the recording, or the same number of minutes? Does it happen after some
other keypress? Use a different remote/keyboard? Consider blocking any IR
receiver(s.)

pinnerite
Senior
Posts: 108
Joined: Mon Apr 07, 2014 2:34 pm
Great Britain

Re: Recording keeps returning to the start

Post by pinnerite » Wed Jan 23, 2019 5:21 pm

The default keyboard is an Rii wireless model. There is no IR deployed.
I detached the wireless receiver and plugged a bog-standard USB keyboard into the computer and tried again.

It makes no difference. The playback will advance a few seconds and flip back and repeat.

However, I reiterate this does not happen from a remote front end.

I have now found other problems with the back-end. A tuner is not working and recordings have not taken place.

It now seem unavoidable that a backup of my database might be required, followed by a complete uninstall and reinstall.

pinnerite
Senior
Posts: 108
Joined: Mon Apr 07, 2014 2:34 pm
Great Britain

Re: Recording keeps returning to the start

Post by pinnerite » Fri Jan 25, 2019 6:33 pm

I took a mythconverg_backup before uninstalling mythtv* via # apt remove.

I then went the extra mile, recompiled the tuner drivers against the latest kernel.

I rebooted, re-installed mythtv*.

I ran the backend setup.

Then ran the mythtv backend. Then the frontend and ran through its setup.

But the result is that none of my recordings will go more than a few seconds before looping again.

The backup will not restore because it says the database contains data but is that important?

MikeB2013
Senior
Posts: 426
Joined: Mon Jul 25, 2016 4:16 pm
Great Britain

Re: Recording keeps returning to the start

Post by MikeB2013 » Fri Jan 25, 2019 9:03 pm


User avatar
bill6502
Developer
Posts: 1367
Joined: Fri Feb 07, 2014 5:28 pm
United States of America

Re: Recording keeps returning to the start

Post by bill6502 » Fri Jan 25, 2019 10:08 pm

@pinnerite, yep, saw that it's only on the combined BE/FE, so that's the
reason for thinking about a remote problem (and we have had them
before, just not the rewinding case.)

The "It had been fine up to a few days ago" comment is of interest too. Could
suggest a DB problem and restoring from a current backup wouldn't help if
the backup was made before the problem started. Maybe an older backup
would help if the current one doesn't. I've never heard of a DB problem causing
what you're seeing.

You could run: sudo /etc/cron.weekly/mythtv-database (if you've got a file
like that.) It may exist elsewhere, like in cron.daily or myth...something-else.

I'd start the offending FE with --verbose playback (or even playback:debug) to
see if that produces anything of use if the log.

pinnerite
Senior
Posts: 108
Joined: Mon Apr 07, 2014 2:34 pm
Great Britain

Re: Recording keeps returning to the start

Post by pinnerite » Thu Feb 14, 2019 12:19 pm

Unfortunately I had to completely rebuild the system from scratch and then drop it until today.
Sorry, but thanks for your advice.

Post Reply