External Recorder fails to tune to channel

External Recorder fails to tune to channel

Postby ecco » Sat Jul 16, 2016 4:38 pm

Hello,

I am trying to write an external recorder like this (https://www.mythtv.org/wiki/ExternalRecorder)

As far as I can tell, I have the communication setup correctly, but MythTV won't tune to the channel. I can find the error in the communication, or in the source code:

Here are the backend's logs:
Code: Select all
2016-07-14 22:41:56.668131 I  MainServer: MainServer::ANN Playback
2016-07-14 22:41:56.668145 I  MainServer: adding: mrawji-ir15(22a38b0) as a client (events: 0)
2016-07-14 22:41:56.668537 D  LiveTVChain(): ctor
2016-07-14 22:41:56.679541 I  TVRec[1]: Changing from None to WatchingLiveTV
2016-07-14 22:41:56.683618 I  TVRec[1]: HW Tuner: 1->1
2016-07-14 22:41:56.683636 I  TVRec[1]: TuningFrequency
2016-07-14 22:41:57.303961 E  DTVChan[1](/home/mrawji/recorder/record.sh): SetChannelByString(1): PID cache is empty
2016-07-14 22:41:57.303998 E  TVRec[1]: Failed to set channel to 1. Reverting to kState_None
2016-07-14 22:41:57.304033 I  TVRec[1]: Changing from WatchingLiveTV to None
2016-07-14 22:41:57.305636 I  Playback sock(22a38b0) 'mrawji-ir15' disconnected



From my recorder:
Code: Select all
2016-07-14 22:41:56,783 root        : DEBUG received Version?
2016-07-14 22:41:56,789 root        : DEBUG received HasTuner?
2016-07-14 22:41:56,794 root        : DEBUG received HasPictureAttributes?
2016-07-14 22:41:56,800 root        : DEBUG received FlowControl?
2016-07-14 22:41:56,805 root        : DEBUG received BlockSize:6160384
2016-07-14 22:41:56,813 root        : DEBUG received TuneChannel:1
2016-07-14 22:41:56,813 Custom  : DEBUG Set Channel to 1


The code that set the channel to "1" only sets a member variable, then exits, so low chance of failure.

If interact with my program from the command line, it seems to work just fine. In response to the TuneChannel:1, I've tried returning "OK", "OK:1", nothing, and starting streaming, but I haven't had any progress.

Can someone point me in the right direction?

Info:
- Running on Ubuntu 16.04
- Command line to start mythbackend
-- mythbackend --loglevel debug
- mythbackend --version
Code: Select all
 mythbackend --version
Please attach all output as a file in bug reports.
MythTV Version : v0.28-2-g15cf421
MythTV Branch : fixes/0.28
Network Protocol : 88
Library API : 0.28.20160309-1
QT Version : 5.5.1
Options compiled in:
 linux profile use_hidesyms using_alsa using_oss using_pulse using_pulseoutput using_backend using_bindings_perl using_bindings_python using_bindings_php using_crystalhd using_dvb using_firewire using_frontend using_hdhomerun using_vbox using_ceton using_hdpvr using_ivtv using_joystick_menu using_libcec using_libcrypto using_libdns_sd using_libfftw3 using_libxml2 using_lirc using_mheg using_opengl using_opengl_video using_qtwebkit using_qtscript using_qtdbus using_sdl using_taglib using_v4l2 using_x11 using_xrandr using_xv using_profiletype using_bindings_perl using_bindings_python using_bindings_php using_freetype2 using_mythtranscode using_opengl using_vaapi using_vdpau using_ffmpeg_threads using_mheg using_libass using_libxml2



Thanks!!
ecco
United States of Americaecco
Newcomer
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 16, 2016 4:14 pm

Return to General Development



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron