mythtv-setup will not run

Have a MythTV related problem? Ask for help from other MythTV users here.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
GJohanns
Newcomer
Posts: 2
Joined: Mon Aug 25, 2014 2:26 am
United States of America

mythtv-setup will not run

Post by GJohanns » Sun Feb 24, 2019 4:55 am

Hello,

I have a new Ubuntu 18.04 install. After updating the OS, I have added the Mythtv 30 PPA, and installed mythtv-backend-master. As I was not prompted to set the MySQL root password, I did the configuration needed to change the root password. I verified that the mythtv user could log into MySQL on the localhost and on a remote connection. I installed a GUI (Lubunut-core) and VNCSERVER. I added my user to the mythtv group and then logged into a VNC window to run setup. I stopped the mythtv-backend process and tried to start mythtv-setup. However, setup never opens. Instead the installer just asks if I want to start the backend process again and if I want to do a database fill. No errors logged to the console in either the terminal or the database fill screen. I am not seeing errors in the mythtv-backend log that are helpful. I have followed a number of posts from this forum with no joy. Can anyone point me in the right direction on what steps to take to further troubleshoot this issue?

Here are the lines from the mythtv-backend log:

Code: Select all

Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: C thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2607 (ConfigureLogging) mythbackend version:  [v30.0] 
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: C thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2609 (ConfigureLogging) Qt version: compile: 5.9.5, runtime: 5.9.5
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: N thread_unknown mythcommandlineparser.cpp:2611 (ConfigureLogging) Enabled verbose msgs:  general
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: N thread_unknown logging.cpp:734 (logStart) Setting Log Level to LOG_INFO
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I Logger logging.cpp:296 (run) Added logging to the console
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I LogForward loggingserver.cpp:246 (SyslogLogger) Added syslogging
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Interrupt handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Terminated handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Segmentation fault handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Aborted handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Bus error handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Floating point exception handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Illegal instruction handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Real-time signal 0 handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Hangup handler
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: N thread_unknown mythdirs.cpp:203 (InitializeMythDirs) Using runtime prefix = /usr
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: N thread_unknown mythdirs.cpp:205 (InitializeMythDirs) Using configuration directory = /home/mythtv/.mythtv
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythcorecontext.cpp:272 (Init) Assumed character encoding: C
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: W CoreContext mythcorecontext.cpp:279 (Init) This application expects to be running a locale that specifies a UTF-8 codeset, and many features may behave improperly with your current language settings. Please set the LC_ALL or LC_CTYPE, and LANG variable(s) in the environment in which this program is executed to include a UTF-8 codeset (such as 'en_US.UTF-8').
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythcontext.cpp:641 (LoadDatabaseSettings) Empty LocalHostName. This is typical.
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythcontext.cpp:650 (LoadDatabaseSettings) Using a profile name of: 'MythtvServer' (Usually the same as this host's name.)
Feb 24 02:53:09 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythcontext.cpp:900 (TestDBconnection) Start up testing connections. DB localhost, BE , attempt 0, status dbAwake, Delay: 2000
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: N CoreContext mythcorecontext.cpp:1780 (InitLocale) Setting QT default locale to en_US
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythcorecontext.cpp:1813 (SaveLocaleDefaults) Current locale en_US
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: N CoreContext mythlocale.cpp:123 (LoadDefaultsFromXML) Reading locale defaults from /usr/share/mythtv//locales/en_us.xml
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythtranslation.cpp:64 (load) Loading en_us translation for module mythfrontend
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext schemawizard.cpp:120 (Compare) Current MythTV Schema Version (DBSchemaVer): 1350
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: I CoreContext mythtranslation.cpp:64 (load) Loading en_us translation for module mythfrontend
Feb 24 02:53:10 MythtvServer mythbackend: mythbackend[670]: E CoreContext mythsocket.cpp:413 (ConnectToHost) MythSocket(557ae36dc660:-1): Unable to lookup:

varneyb
Newcomer
Posts: 7
Joined: Fri Sep 20, 2019 11:25 pm
United States of America

Re: mythtv-setup will not run

Post by varneyb » Sun Sep 22, 2019 11:21 pm

This is the exact thing that's happening to me. Did you ever figure out how to resolve this?

Post Reply