need help with input groups

Have a MythTV related problem? Ask for help from other MythTV users here.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
tonyguadagno
Junior
Posts: 29
Joined: Sat Oct 25, 2014 4:00 pm
United States of America

need help with input groups

Post by tonyguadagno » Mon Mar 20, 2017 5:42 pm

hi, I have read up on input groups and I think I understand that the only time there should be different input groups is when you have competing demands...like and analog and digital tuner on the same card?...In the wiki (https://www.mythtv.org/wiki/Setup_Input_Connections) it says that normally, all the input groups should be named 'Generic'. When I look at my .27current backend, where I have a 2255 dual tuner card, input group 1 is something like'/dev/dvb/adapter0/frontend0' and input group 2 is generic. when i change input group 1 to generic and save, it seems to revert to '/dev/dvb/adapter0/frontend0' next time I go to that screen.....

so, am I doing something wrong? should input group 1 be generic or /dev/dvb/adapter0/frontend0 ?


thanks for your help

wesnewell
Senior
Posts: 268
Joined: Mon Jun 23, 2014 6:54 pm
Location: Wylie TX, USA
United States of America

Re: need help with input groups

Post by wesnewell » Mon Mar 20, 2017 8:45 pm

Mine points to the DVB adapter with generic for input 2. Been working since 2005. Still running 0.27.6.
Backend-GF8200A, AMD Phenom II 805, 6 atsc tuners. Frontends-GF8200's,,AMD Athlon II's. Mythtv user since 2005.

tonyguadagno
Junior
Posts: 29
Joined: Sat Oct 25, 2014 4:00 pm
United States of America

Re: need help with input groups

Post by tonyguadagno » Mon Mar 20, 2017 8:47 pm

ok, so maybe the wiki is wrong when it says that both input 1 and 2 should be generic?

https://www.mythtv.org/wiki/Setup_Input_Connections

wesnewell
Senior
Posts: 268
Joined: Mon Jun 23, 2014 6:54 pm
Location: Wylie TX, USA
United States of America

Re: need help with input groups

Post by wesnewell » Mon Mar 20, 2017 8:53 pm

Default is generic. Once you save it, it will set it to the proper input automagically.
Backend-GF8200A, AMD Phenom II 805, 6 atsc tuners. Frontends-GF8200's,,AMD Athlon II's. Mythtv user since 2005.

Post Reply