How to tell if cable box is ON

Post Reply
hedgehog52
Junior
Posts: 35
Joined: Fri Sep 04, 2015 6:08 pm
United States of America

How to tell if cable box is ON

Post by hedgehog52 » Sat May 14, 2022 1:23 am

We don't have many power outages here, but when we do, of course the cable box isn't turned on when power returns and the system powers up. So, how can I programatically sense that there is no signal from the cable box and send a "POWER" command? Would either the "Recording failing" or "Recording about to fail" event be the right way?

PhilB
Senior
Posts: 294
Joined: Sun May 11, 2014 6:23 pm
Great Britain

Re: How to tell if cable box is ON

Post by PhilB » Sun May 15, 2022 12:52 pm

Could you send that POWER command on backend reboot?
Phil

hedgehog52
Junior
Posts: 35
Joined: Fri Sep 04, 2015 6:08 pm
United States of America

Re: How to tell if cable box is ON

Post by hedgehog52 » Sun May 15, 2022 12:59 pm

PhilB wrote:
Sun May 15, 2022 12:52 pm
Could you send that POWER command on backend reboot?
Phil
I don't think so. The POWER command is just a pushbutton toggle. If it's on, turn it off. If it's off, turn it on. We can see the lights on the cable box. The computer can't. I periodically reboot for other reasons than power problems and if the POWER button was automatically sent, then I'd have to check it. That's why I'm looking at the record fail events. Well, there's nothing preventing me from just doing it and seeing what happens, I guess. :)

Post Reply