Setup HDHR3-4DC in MythTV

Do you want advice about what hardware to buy for use with MythTV? Ask here.

Moderator: Forum Moderators

Post Reply
beck.fabi
Newcomer
Posts: 5
Joined: Sun Aug 24, 2014 7:57 pm
Germany

Setup HDHR3-4DC in MythTV

Post by beck.fabi » Mon Aug 25, 2014 7:06 pm

I am new to mythtv and got problems by setup my network Tuner:
HDHomeRun Tuner
Model: HDHR3-4DC
Firmware: 20140405beta1
(German DVB-C)

I am using the latest mythbuntu 14.04.1.

If I run the channel scan on the web frontend of my HDHR3-4DC I got 200 channels. In addition I can watch the channels with the HD Homerun Software.
Entering the MythTv Backend Setup: Input connections/choose Tuner/ hit scan for channels: 13 channels were found and most of them does not work.
If I hit the Fetch channels from listing source nothing happens.

Are there other ways to config the other channels?
It would be great if someone could help me to setup the tuner correctly.

kind regards,
Fabian

beck.fabi
Newcomer
Posts: 5
Joined: Sun Aug 24, 2014 7:57 pm
Germany

Re: Setup HDHR3-4DC in MythTV

Post by beck.fabi » Thu Aug 28, 2014 8:47 pm

Nobody can help me with the problem?
This is a really annoying problem...
Is there a way to configure the channels manually...or got someone a similar problem?

Dennis
Newcomer
Posts: 1
Joined: Tue Oct 07, 2014 9:51 am
Netherlands

Re: Setup HDHR3-4DC in MythTV

Post by Dennis » Tue Oct 07, 2014 10:00 am

Hello,
I also had some trouble to find channels. The solution that worked for me can be found at

http://www.silicondust.com/forum2/viewt ... 21&t=17728

Hope this helps,

Regards,
Dennis

User avatar
pvr4me
Senior
Posts: 724
Joined: Fri Feb 07, 2014 7:25 pm
Location: near Toronto, Canada
Contact:
Canada

Re: Setup HDHR3-4DC in MythTV

Post by pvr4me » Tue Oct 07, 2014 12:38 pm

If Dennis' procedure works, perhaps one of you could update the wiki:

http://www.mythtv.org/wiki/Hdhomerun

The entry for the DVB-C version currently links to the Dual model page but that is not right. Those of us in North America aren't much help as we can't test this process...

Craig
The MacPorts guy.

beck.fabi
Newcomer
Posts: 5
Joined: Sun Aug 24, 2014 7:57 pm
Germany

Re: Setup HDHR3-4DC in MythTV

Post by beck.fabi » Wed Oct 08, 2014 8:10 pm

Thank you Dennis!
I also found the same solution a week ago ;-)

At the moment I got some trouble watching live TV and recording (also just one thing at the time).
I got picture failures and after a while the frontend applikation is crashing.
I'm using an intel nuc D54250WYK, with 4gb memory. Exit Code 139.

greetings,
Fabian

Post Reply