MacPort 0.27 GUIs Stopped Working

For discussion of topics specific to MythTV on OSX
Post Reply
mr_tea
Newcomer
Posts: 14
Joined: Tue Apr 11, 2017 2:47 am
United States of America

MacPort 0.27 GUIs Stopped Working

Post by mr_tea » Sun Apr 30, 2017 6:46 pm

The various GUI apps installed by MacPorts mythtv-core.27 stopped running recently (including mythfrontend, start/stop, setup, etc). Mythbackend is running fine as is access through mythweb. I don't know if this was caused by recent updates to related MacPorts packages or not.

Here is the tail of the mythfrontend logs:

2017-04-24 08:48:05.794009 I [84480/2571] CoreContext mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 10:10:59.069865 I [84480/2571] CoreContext mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 14:24:52.573868 I [84480/2571] CoreContext mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 19:55:00.150781 I [84480/2571] CoreContext mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 19:55:30.374251 I [84480/67847] PlaybackBoxHelper mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 19:55:31.129396 E [84480/67847] PlaybackBoxHelper playbackboxhelper.cpp:88 (CheckAvailability) - PlaybackBoxHelper: CHECK_AVAILABILITY 'myth://hamlet/5977_20170425015600.mpg' file not found
2017-04-24 19:55:31.129832 I [84480/47875] PreviewGeneratorQueue mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 20:56:03.037359 I [84480/67847] PlaybackBoxHelper mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 20:56:03.037644 I [84480/47875] PreviewGeneratorQueue mythdbcon.cpp:409 (PurgeIdleConnections) - New DB connection, total: 4
2017-04-24 21:26:30.872566 E [84480/67847] PlaybackBoxHelper playbackboxhelper.cpp:88 (CheckAvailability) - PlaybackBoxHelper: CHECK_AVAILABILITY 'myth://hamlet/5772_20170425032700.mpg' file not found
2017-04-25 08:29:10.036379 C [84480/2571] CoreContext signalhandling.cpp:305 (handleSignal) - Received Abort trap: 6: Code 0, PID 84480, UID 501, Value 0x00000000
2017-04-25 08:29:10.463426 E [84480/42243] AirplayServer bonjourregister.cpp:161 (ReAnnounceService) - Bonjour: Error ReAnnounceService(MythTV on hamlet.private): -65537

User avatar
pvr4me
Senior
Posts: 722
Joined: Fri Feb 07, 2014 7:25 pm
Location: near Toronto, Canada
Contact:
Canada

Re: MacPort 0.27 GUIs Stopped Working

Post by pvr4me » Mon May 01, 2017 12:39 pm

Sorry, I don't follow.

Did you install via 'sudo port install mythtv-core.27'? And you did 'sudo port upgrade outdated' recently? Nothing has changed that should have broken Myth.

When you say the gui apps stopped running, are you talking about the Applescript helpers in /Applications/MacPorts/Mythtv.27 ? When you double-click one of those, what happens?

The log you provided isn't helping. It is from nearly a week ago? The program was started and ran for nearly 24 hours when it received an Abort signal. AFAIK, that's an external action that forces a running program to quit.

If mythbackend is still running, you should be able to start the frontend from the Terminal by entering 'mythfrontend'.

Craig
The MacPorts guy.

mr_tea
Newcomer
Posts: 14
Joined: Tue Apr 11, 2017 2:47 am
United States of America

Re: MacPort 0.27 GUIs Stopped Working

Post by mr_tea » Tue May 02, 2017 12:43 am

That'll teach me not to look at the dates on the logs.

Yes, the problem appears to be with the applescripts. Manually running mythfrontend from the command line works. Digging into it closer, it appears something has trashed my osascript environment.

Post Reply