Myth Backend Won't Start

For discussion of topics specific to MythTV on OSX
Post Reply
grayman001
Junior
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2014 8:52 am
Australia

Myth Backend Won't Start

Post by grayman001 » Mon Aug 27, 2018 12:29 pm

Hi,

I just recently upgraded to version 10.13.6 on my Mac Mini and now Myth Backend won't start. It has been running flawlessly for a couple of years without any issues. I am using the previous macports installer by craig.

Is there somewhere I can go to dig up the logs?

Any help would be greatly appreciated. Thanks

User avatar
pvr4me
Senior
Posts: 628
Joined: Fri Feb 07, 2014 7:25 pm
Location: near Toronto, Canada
Contact:
Canada

Re: Myth Backend Won't Start

Post by pvr4me » Mon Aug 27, 2018 12:51 pm

Assuming you are running version 0.28, the logs should be under:

/opt/dvr/var/log/mythtv.28

A new file is created each time mythbackend tries to run.

BTW, have you waited 10 minutes? For a lot of people, on a fresh reboot, mythbackend fails to start the first time it tries to launch as something (networking?) isn't ready. The OS will automatically try again within 10 minutes and, for most people affected, away it goes.

Craig
The MacPorts guy.

grayman001
Junior
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2014 8:52 am
Australia

Re: Myth Backend Won't Start

Post by grayman001 » Mon Aug 27, 2018 1:01 pm

Thank you.

Yes have waited 10 minutes.

Here is the log:
https://pastebin.com/77dQ4xRY

User avatar
pvr4me
Senior
Posts: 628
Joined: Fri Feb 07, 2014 7:25 pm
Location: near Toronto, Canada
Contact:
Canada

Re: Myth Backend Won't Start

Post by pvr4me » Mon Aug 27, 2018 1:14 pm

That seems to be a mythtv-setup log. Please post the most recent mythbackend log.
The MacPorts guy.

grayman001
Junior
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2014 8:52 am
Australia

Re: Myth Backend Won't Start

Post by grayman001 » Mon Aug 27, 2018 10:39 pm

ahhh yeah apologies. What is weird is that this morning I was able to start it and all seems good now :shock:

User avatar
pvr4me
Senior
Posts: 628
Joined: Fri Feb 07, 2014 7:25 pm
Location: near Toronto, Canada
Contact:
Canada

Re: Myth Backend Won't Start

Post by pvr4me » Tue Aug 28, 2018 12:29 am

If you use Myth_Stop_Start to (well) stop and start the backend, does that work OK?

Craig
The MacPorts guy.

grayman001
Junior
Posts: 23
Joined: Thu Jul 24, 2014 8:52 am
Australia

Re: Myth Backend Won't Start

Post by grayman001 » Tue Aug 28, 2018 12:47 pm

Yeah that’s all good. Not sure why it played up. All good now though. Thank you :)

Post Reply