Search found 267 matches

by dizygotheca
Sun Mar 10, 2019 12:35 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Gallery Doesn't Show Videos
Replies: 10
Views: 572
Great Britain

Re: Gallery Doesn't Show Videos

It should be a one-time thing. You haven't mentioned how many images/videos in your library, but it can take a long time to generate thumbnails, particularly for videos (which are done last because they are so slow). So, on first-time use, it can appear sluggish because the backend is so busy servin...
by dizygotheca
Sat Mar 09, 2019 2:22 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Gallery Doesn't Show Videos
Replies: 10
Views: 572
Great Britain

Re: Gallery Doesn't Show Videos

According to that, it shouldn't be detecting mpg files either. You definitely need 'use_default' unchecked (0) and to restart the backend after doing so. avi needs "Internal" as well. My associations are all Internal, 0, 0 and avi, mp4, mpg all work in both Gallery and MythVideo. Could it be file pe...
by dizygotheca
Thu Mar 07, 2019 1:47 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Gallery Doesn't Show Videos
Replies: 10
Views: 572
Great Britain

Re: Gallery Doesn't Show Videos

There is no standard list of file extensions for videos, so the Gallery uses the MythVideo list. As long as the extensions appear, I didn't think the other settings mattered. However it appears they do - AVI didn't work for me either until I deselected default player & entered "Internal". (Ignore do...
by dizygotheca
Wed Mar 06, 2019 1:17 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Gallery Doesn't Show Videos
Replies: 10
Views: 572
Great Britain

Re: Gallery Doesn't Show Videos

Check the video file extensions aren't being ignored in
https://www.mythtv.org/wiki/Configuring ... File_Types
and rescan.
by dizygotheca
Mon Nov 05, 2018 1:52 am
Forum: Troubleshooting
Topic: mythfrontend core dumps every time [Solved]
Replies: 7
Views: 769
Great Britain

Re: mythfrontend core dumps every time

Might be a Qt Webkit cache issue: when upgrading Qt, WebKit sometimes doesn't like the cache written by an earlier version.
I don't recall which file it is. Try moving ~/.mythtv/cache out of the way and let it create a clean directory.
What was your previous Qt version ?
by dizygotheca
Wed Oct 17, 2018 12:16 pm
Forum: Linux
Topic: [Solved] Deleting a recording fails to delete the associated media files
Replies: 7
Views: 1445
Great Britain

Re: Deleting a recording fails to delete the associated media files

use "D" after positioning on a recording to be deleted in the "Previously Recorded" list, and indeed the recording disappears from the list of available recordings. The "Previously Recorded" list shows the history log. Deleting things there only declutters the log; it won't delete any recordings. T...
by dizygotheca
Mon Aug 20, 2018 11:38 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Images (Photography) Directorys gets no thumbnail
Replies: 6
Views: 481
Great Britain

Re: Images (Photography) Directorys gets no thumbnail

As Bill says the backend configuration directory is getting set to /etc/mythtv, which is probably set read-only during installation. The "../tmp/" is the backend's (private) TEMP storage group, where the thumbnails are created/stored. It needs a writable config area. You may also have issues with do...
by dizygotheca
Mon Jul 09, 2018 2:05 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Mythbuntu theme
Replies: 15
Views: 1444
Great Britain

Re: Mythbuntu theme

Do you mean in every theme the guide shows just 4 (misaligned) channels ? Looks like a simple typo/backspace during the backport. The commit in Master is ok diff --git a/mythtv/libs/libmythui/mythuiguidegrid.h b/mythtv/libs/libmythui/mythuiguidegrid.h index 8b508770b7..ec3e400045 100644 --- a/mythtv...
by dizygotheca
Mon May 28, 2018 9:33 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Program Guide not populating
Replies: 5
Views: 1626
Great Britain

Re: Program Guide not populating

Only the 2nd item in your list will affect EIT. mythfilldatabase is only for Schedules Direct & XML grabbers so there's no reason to run it. You can't disable the warning though: learn to ignore it. The debug logging may give extra clues but active scanning should be evident from a default log too. ...
by dizygotheca
Wed May 02, 2018 12:12 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Mouse Cursor Issues
Replies: 5
Views: 504
Great Britain

Re: Mouse Cursor Issues

https://github.com/MythTV/mythtv/blob/master/mythtv/libs/libmythui/mythmainwindow.cpp#L1105 https://github.com/MythTV/mythtv/blob/master/mythtv/libs/libmythui/mythmainwindow.cpp#L3009 setMouseTracking(true) should start MouseMove events that show the cursor. You could ramp up the 3 sec timeout or di...
by dizygotheca
Fri Apr 20, 2018 11:25 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] Cannot pull lineups
Replies: 14
Views: 2061
Great Britain

Re: Cannot pull lineups

You need to turn on debug logging, either "-v file --loglevel debug" or "-v file:debug", as Bill said. It's failing to download the data from SD. OS/user & Myth version will make no difference. https://code.mythtv.org/doxygen/mythdow ... tml#l00849 has a 60 sec timeout if no data is being received. ...
by dizygotheca
Mon Feb 19, 2018 12:33 am
Forum: Troubleshooting
Topic: mythfilldatabase not updating automatically
Replies: 17
Views: 2059
Great Britain

Re: mythfilldatabase not updating automatically

In practice, it's only strictly necessary to run mythtv-setup as the mythtv user when it needs to write to the $HOME directory. AFAIK that's only for 2 reasons; 1. Downloading channel icons, which is currently broken anyway 2. Configuring a grabber (as you've found) As Mythbuntu doesn't create a pro...
by dizygotheca
Fri Feb 16, 2018 11:13 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: mythfilldatabase not updating automatically
Replies: 17
Views: 2059
Great Britain

Re: mythfilldatabase not updating automatically

(InitializeMythDirs) Using configuration directory = /home/mythtv/.mythtv fails Using configuration directory = /home/mgranger/.mythtv succeeds The "Mythtv home directory" is /home/mythtv To move that dir & files you mentioned sudo mv -R /home/mgranger/.xmltv /home/mythtv/ sudo mv /home/mgranger/.m...