Search found 40 matches

by mtrax
Mon Jul 01, 2019 7:39 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Audio delay with hdmi at start of playback (solved)
Replies: 7
Views: 684
Australia

Re: Audio delay with hdmi at start of playback (solved)

update:

I added the load of loopback module to my pulseaudio config file and problem solved.
/etc/pulse/default.pa :

load-module module-loopback
by mtrax
Sun Jun 30, 2019 11:25 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Audio delay with hdmi at start of playback (solved)
Replies: 7
Views: 684
Australia

Re: Audio delay with hdmi at start of playback

I've worked out it's a actually ubuntu issue, so I guess I need to try figure out what is going on
by mtrax
Fri Jun 14, 2019 9:30 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Audio delay with hdmi at start of playback (solved)
Replies: 7
Views: 684
Australia

Re: Audio delay with hdmi at start of playback

Note that the the delay seems to be only start of playback, not when I pause /play.
Is there any logging I can look at which will help determine root cause?
by mtrax
Mon Jun 03, 2019 8:12 am
Forum: Troubleshooting
Topic: ubuntu shutdown delays
Replies: 3
Views: 255
Australia

Re: ubuntu shutdown delays

timeout is 1min 30secs but I don't think its the problem

looking at the syslog I see stop was issued 16:18 and comparing that with mythbackend log I can see that stopped at that time.

I assume that fact wasn't detected by systemctl... how does it know when it stopped?
by mtrax
Sun Jun 02, 2019 6:32 am
Forum: Troubleshooting
Topic: ubuntu shutdown delays
Replies: 3
Views: 255
Australia

ubuntu shutdown delays

I'm seeing delays during shutdown .. mythbackend stop script doesn't seem to work.. any idea where to look for a solution to this? mythtv-backend.service: State 'stop-sigterm' timed out. Killing. un 2 16:20:14 mythbox systemd[1]: mythtv-backend.service: State 'stop-sigterm' timed out. Killing. Jun 2...
by mtrax
Wed May 29, 2019 8:15 am
Forum: Hardware
Topic: AMD Ryzen 3 2200G
Replies: 24
Views: 4853
Australia

Re: AMD Ryzen 3 2200G

one more question will it work with Nvidia drivers installed? I originally had a Nvidia video card , and after I used the Ryzen APU to watch a movie it wasn't great for some movies and crashed watching one video. I wonder if that's becuase I hadn't fully disabled nvidia drivers, becuase that disable...
by mtrax
Tue May 28, 2019 7:36 am
Forum: Hardware
Topic: AMD Ryzen 3 2200G
Replies: 24
Views: 4853
Australia

Re: AMD Ryzen 3 2200G

how do you get update notifications of new kernel?
by mtrax
Mon May 27, 2019 9:19 pm
Forum: Hardware
Topic: AMD Ryzen 3 2200G
Replies: 24
Views: 4853
Australia

Re: AMD Ryzen 3 2200G

do you get notification of newer version or do you have to manually update
by mtrax
Sat May 25, 2019 3:17 am
Forum: Hardware
Topic: AMD Ryzen 3 2200G
Replies: 24
Views: 4853
Australia

Re: AMD Ryzen 3 2200G

Any issues with kernel v5 ?
by mtrax
Sat May 25, 2019 1:36 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Audio delay with hdmi at start of playback (solved)
Replies: 7
Views: 684
Australia

Re: Audio delay with hdmi at start of playback

note I don't get delay with and Ubuntu sounds just mythTV
by mtrax
Fri May 24, 2019 8:00 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Schedule issue with dual tuner
Replies: 3
Views: 254
Australia

Re: Schedule issue with dual tuner (solved)

ok looks like its working now, but this time I did operations in discrete steps.

1. Delete all capture cards, save and Exit
2. add new capture card and set adapter X4
3. save and exit

repeat the above with second card.
by mtrax
Fri May 24, 2019 7:38 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Schedule issue with dual tuner
Replies: 3
Views: 254
Australia

Re: Schedule issue with dual tuner

yes both are defined and I can see in MythWeb I have 7 encoders but for some reason its only using two of them
by mtrax
Wed May 22, 2019 8:39 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Schedule issue with dual tuner
Replies: 3
Views: 254
Australia

Schedule issue with dual tuner

I have a hauppauge dual TV tuner, and currently I can see mythtv doesn't want to use both adapters at the same time?
The device appears as two dvb adapters but I can't seem to record two programs at the same time.
what am I missing?
by mtrax
Wed Apr 03, 2019 10:56 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Audio delay with hdmi at start of playback (solved)
Replies: 7
Views: 684
Australia

Audio delay with hdmi at start of playback (solved)

I was originally using digital spdif output but switched to HDMI, which I gt an 2 seconds or so delay before audio starts.
other than that it works OK.
is this normal for hdmi audio?
by mtrax
Thu Mar 21, 2019 3:58 am
Forum: Hardware
Topic: AMD Ryzen 3 2200G
Replies: 24
Views: 4853
Australia

Re: AMD Ryzen 3 2200G

Just to check the chipset you are using is B350? and Kernel v4.19
I assume if I stick with Ubuntu and upgrade my Kernel I should be good?
And are you using HDMI audio ?