Search found 14 matches

by mr_tea
Wed Nov 27, 2019 1:05 am
Forum: General Development
Topic: Is there interest in compiler support patches to old branches
Replies: 3
Views: 775
United States of America

Re: Is there interest in compiler support patches to old branches

I haven't put a pull request in, but I've created patch files and changed the port file for mythtv.27 here: https://github.com/jmcintyre/macports-ports/tree/Xcode_10 I haven't tested with Xcode 11, but I've now run this on multiple machines and operating systems with Xcode 10. Most changes I've made...
by mr_tea
Sun Jul 07, 2019 4:02 pm
Forum: General Development
Topic: Is there interest in compiler support patches to old branches
Replies: 3
Views: 775
United States of America

Re: Is there interest in compiler support patches to old branches

Hi Craig. 0.27 works just fine on a fresh Mojave VM with these changes. I haven't spent the time to fully get 0.28 working as it isn't the current version I'm using, but I plan to get it building. My understanding from skulking around in the mailing lists for the last several years was that the prob...
by mr_tea
Sat Jul 06, 2019 3:24 pm
Forum: General Development
Topic: Is there interest in compiler support patches to old branches
Replies: 3
Views: 775
United States of America

Is there interest in compiler support patches to old branches

I have a series of patches to the 0.27 and 0.28 fixes branches that allow the MacPorts ports to compile with current Xcode versions and related SDKs. I was wondering if there was interest in pull requests for these old mythtv branches even though they are no longer supported. Most of the patches are...
by mr_tea
Sun Dec 17, 2017 2:10 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Discrepancy in how software calculates H264 frames
Replies: 3
Views: 402
United States of America

Discrepancy in how software calculates H264 frames

I've been experimenting with writing some transcode scripts for H264 video sources (not attempting lossless cuts, just re-encode from specified start point to end point). Something I'm noticing is that MythTV seems to interpret time and frame in H264 videos differently than other programs (ffmpeg, h...
by mr_tea
Tue May 02, 2017 12:43 am
Forum: OSX
Topic: MacPort 0.27 GUIs Stopped Working
Replies: 2
Views: 493
United States of America

Re: MacPort 0.27 GUIs Stopped Working

That'll teach me not to look at the dates on the logs.

Yes, the problem appears to be with the applescripts. Manually running mythfrontend from the command line works. Digging into it closer, it appears something has trashed my osascript environment.
by mr_tea
Sun Apr 30, 2017 6:46 pm
Forum: OSX
Topic: MacPort 0.27 GUIs Stopped Working
Replies: 2
Views: 493
United States of America

MacPort 0.27 GUIs Stopped Working

The various GUI apps installed by MacPorts mythtv-core.27 stopped running recently (including mythfrontend, start/stop, setup, etc). Mythbackend is running fine as is access through mythweb. I don't know if this was caused by recent updates to related MacPorts packages or not. Here is the tail of th...
by mr_tea
Mon Apr 24, 2017 1:08 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

The cuts appear to be in the same spot. If this is a keyframe issue, can we force cut ends to be on keyframes after the cut?
by mr_tea
Sun Apr 23, 2017 5:45 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

The good news is that the cuts appear to happen on keyframes now. However, the timing issues remain. It appears to get worse the longer into the video the cut is. Perhaps the FPS calculation is off? I haven't had a chance to look into how that is being calculated in the script. Also, there is a typo...
by mr_tea
Sat Apr 22, 2017 10:42 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

Glad to hear your still digging in. A quick test with H264 has issues with the cuts still being early and not on keyframe. Let me know when you have a version based on time, and I can run that test for you.
by mr_tea
Fri Apr 21, 2017 6:51 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

You can see stream 3 and 4 are the ones that can't be recognized. The decode_slice_header errors all appear to be coming from those streams as they don't appear when processing a file with them stripped out. So, I'm not particularly concerned about them.
by mr_tea
Fri Apr 21, 2017 4:40 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

ffprobe version 3.2.4 Copyright (c) 2007-2017 the FFmpeg developers built with Apple LLVM version 7.3.0 (clang-703.0.31) configuration: --prefix=/opt/local --enable-swscale --enable-avfilter --enable-avresample --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libopus --enable-libtheora --enable-libsc...
by mr_tea
Sun Apr 16, 2017 3:21 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

I had some more time to look at the file output this evening. While the timings on the mp2 files appear to be correct, the h264 files are being cut significantly earlier than defined. This difference doesn't appear to be keyframe related, because the time can be several seconds.
by mr_tea
Sat Apr 15, 2017 11:53 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

I need to play with it more. I only had the chance the other evening to see if the files that were created were valid. I need to watch all the way through a couple of test samples, especially the cut points, and make sure everything lines up correctly. The -ignore_unknown probably does save space, b...
by mr_tea
Tue Apr 11, 2017 2:58 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Anyone else having problems with commercial removal in 0.28?
Replies: 44
Views: 7513
United States of America

Re: Anyone else having problems with commercial removal in 0

Is someone planning to post this script to a site like github where we can get access to changes? I've have been looking for a script like this for quite a while, and only when I started writing my own yesterday did I find this discussion. By the way, my version has a couple of modifications. I've a...