Search found 166 matches

by daraden
Fri Apr 12, 2019 11:34 am
Forum: Linux
Topic: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?
Replies: 7
Views: 209
United States of America

Re: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?

That is odd, have you tested playback with other media players? You may want to try updating to a more recent version of ffmpeg(without libzvbi). Are you running with a cut-list? With eia-608/cea-709 closed captions you wont see subtitle streams since the data is actually encoded into the video. Wit...
by daraden
Tue Apr 09, 2019 6:05 am
Forum: Linux
Topic: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?
Replies: 7
Views: 209
United States of America

Re: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?

ATSC should be eia-608/cea-709 closed captions. With ffmpeg versions prior to ~3.2 required "-a53cc 1" to preserve closed captions in mpeg2/h264. newer versions have it enabled by default. My initial thought was '-scodec dvb_teletext' may be throwing a warning causing it to have a non 0 return. give...
by daraden
Sat Apr 06, 2019 1:38 pm
Forum: Linux
Topic: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?
Replies: 7
Views: 209
United States of America

Re: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?

I've never used mythtv System() to run subprocesses, it looks like a custom wraper for popen. Not sure if it is intended to be used with non-myth commands. os.remove('%s.map' % tmpfile) should not do anything since sys.exit was called. That assumes System() is correctly throwing a MythError exceptio...
by daraden
Fri Apr 05, 2019 6:19 pm
Forum: Linux
Topic: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?
Replies: 7
Views: 209
United States of America

Re: Anyone want to help troubleshoot my transcode script?

Anything in the backend log? Have you tried running the ffmpeg command directly? Is dvb_teletext listed as an encoder in your ffmpeg build? documentation suggests libzvbi is only a decoder. Are you sure you have teletext subtitles and not eia-608/cea-709 closed captions? Why all the effort with the ...
by daraden
Sun Jan 20, 2019 1:56 am
Forum: Windows
Topic: Windows Version ?
Replies: 4
Views: 1449
United States of America

Re: Windows Version ?

If you are on Windows 10 you could try running the Ubuntu packages through WSL(Windows subsystem for Linux).
by daraden
Tue Oct 02, 2018 11:13 pm
Forum: General Discussion
Topic: Script to export Mythtv recordings to a folder or NAS
Replies: 54
Views: 7450
United States of America

Re: Script to export Mythtv recordings to a folder or NAS

I hoped there might be a key command in the FrontEnd to run a User Job - but I can't see that.
press M > job options > begin job name. Alternatively if you use Mythweb you can queue a job from the recording details page.
by daraden
Tue Oct 02, 2018 10:51 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: !!NoTrans: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable!!
Replies: 9
Views: 819
United States of America

Re: !!NoTrans: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable!!

the count() error is listed in the PHP manual as an incompatible change in 7.2 https://secure.php.net/manual/en/migration72.incompatible.php . Basically in previous versions the code produced the desired result, but probably should have been an error and in 7.2 it is an error. This error is likely t...
by daraden
Tue Oct 02, 2018 2:33 am
Forum: Troubleshooting
Topic: !!NoTrans: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable!!
Replies: 9
Views: 819
United States of America

Re: !!NoTrans: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable!!

I may have found a possible solution to this issue. looks like replacing line 194 $count = count($records); with if (is_array($records)) $count = count($records); else $count = 0; may resolve this issue in PHP 7.2. Not a PHP programmer so I'm not aware of any issues with implementing this solution.
by daraden
Tue Aug 07, 2018 2:01 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: (Solved) mytharchive script failing after upgrade to 0.28
Replies: 3
Views: 192
United States of America

Re: mytharchive script failing after upgrade to 0.28

do you have a working .mythtv/config.xml in the users home directory?
by daraden
Mon Apr 16, 2018 3:14 am
Forum: Troubleshooting
Topic: New client to old backend
Replies: 2
Views: 272
United States of America

Re: New client to old backend

I'll second pgbennet's suggestion. It is the same procedure I plan to follow and the reason I've been procrastinating on upgrading to 29. only difference is I'm using a separate disk, with a slightly larger root partition to accommodate extra services/programs I use. For a dedicated backend/frontend...
by daraden
Mon Apr 09, 2018 12:41 am
Forum: Wishlist/Feature Suggestions
Topic: API call needed for retain recording
Replies: 3
Views: 442
United States of America

Re: API call needed for retain recording

I think a better way to go about it would be to make tns:Program(return of /Dvr/GetRecorded) include all of the recorded entry's from the database. Then add an UpdateRecorded call to modify the data in the database. So rather than a call for every item someone may wish to modify you have one call th...
by daraden
Fri Feb 16, 2018 11:52 am
Forum: Troubleshooting
Topic: User Job reports error but completes
Replies: 29
Views: 921
United States of America

Re: User Job reports error but completes

It may not seem like a huge deal now, but after you have used it a few dozen times and find out what is broken it could be. Of course it could be its just not setting the return code properly. You could try changing the end of the script to look like this if len(args) == 1: runjob(jobid=args[0]) sys...
by daraden
Tue Feb 13, 2018 6:48 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: User Job reports error but completes
Replies: 29
Views: 921
United States of America

Re: User Job reports error but completes

It is crashing when trying to delete the original/commercial edited file.

is '/Media/MythTV/Recordings/1501_20171230143000.ts' the correct full path to the recording file?

What OS are you using?
by daraden
Fri Feb 09, 2018 1:31 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: User Job reports error but completes
Replies: 29
Views: 921
United States of America

Re: User Job reports error but completes

Your tzoffset should currently be -5 for The Bahamas. For some reason when i previously did the math my brain assumed 9:30pm. Check your recording directory for the recording file(1501_20180113143000.ts). If the recording is set to start early it may be slightly different. Daylight savings time can ...