Search found 41 matches

by bklein
Thu Dec 03, 2020 9:24 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

Gee wiz. This is getting complicated. I know this is all done by developers with great skills on a voluntary basis, but it is disappointing that there is no solution as elegant as mythtranscode for H264 recordings. Why is this? What is the difficulty presented by H264? Why is there seemingly not muc...
by bklein
Thu Dec 03, 2020 1:32 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

Thanks. I have run it from the command line with the necessary parameters. That warning still comes up but the transcode seems to run. However, I am having issues with the transcode. It has run for a couple of hours on a 3.4G recording and has produced a file 4.2G in size, but seems to be hanging (c...
by bklein
Tue Dec 01, 2020 9:54 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

Thanks. I changed the path for the log file but now I get an error on line 52 -

Code: Select all

52: warning: assigned but unused variable - val
by bklein
Mon Nov 30, 2020 10:27 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

OK. So I had to install ruby. I then tried running the script. And got this error message -

Code: Select all

/Scripts/myth_h264_transcode:7:in `reopen': Permission denied @ rb_io_reopen - /var/log/mythtv/mythar2020-12-01-09:24:12.log (Errno::EACCES)
How to solve this ?
by bklein
Mon Nov 30, 2020 9:58 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

Thanks. That all sounds a bit daunting. I may have to come back here for some help.

On another note some of my recordings are .ts files and others are .mpg files - with no obvious distinction between them. I'm wondering if this is normal and why it happens.
by bklein
Mon Nov 30, 2020 9:18 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

Mythtranscode never supported H264. DVB uses mpeg (mpeg-ts part of mpeg2 spec) transport stream container. The recording of the mpeg-ts does not involve any encoding, it is just a stream packet filter to file. That's what I thought. I'm puzzled as to how my recordings of 1080i (as identified by Myt...
by bklein
Mon Nov 30, 2020 2:29 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Re: Transcoding jobs not working all of a sudden

OK. Thanks. I didn't come across this information trying to google the error messages I was getting. I thought all DVB-T streams were MPEG-2 - however after investigating my recordings it looks like 1080i content is H264. I used ffprobe to identify the codec - $ ffprobe -loglevel error -select_strea...
by bklein
Sun Nov 29, 2020 1:41 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Transcoding jobs not working all of a sudden
Replies: 14
Views: 172
Australia

Transcoding jobs not working all of a sudden

I have been transcoding recordings through the frontend for years (to edit out per the cutlist). From the recording I use M > Job options > Begin Transcoding > Default (which is High Quality). All of a sudden these transcode jobs are failing. Mythbackend.log gives an error like - Nov 29 12:16:25 HTP...
by bklein
Wed Nov 11, 2020 1:45 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] No upcoming recordings after mythconverg_restore.pl
Replies: 3
Views: 109
Australia

Re: No upcoming recordings after mythconverg_restore.pl

Thanks. That fixed it. Hostname of 18.04 was HTPC and hostname of 20.04 was htpc, which I changed to HTPC. Needed a reboot to fix. How do I mark this as solved ?

EDIT: Edit the initial post in the thread, adding [Solved] in front of the Subject: line (which has been done.)
by bklein
Tue Nov 10, 2020 11:42 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] No upcoming recordings after mythconverg_restore.pl
Replies: 3
Views: 109
Australia

Re: No upcoming recordings after mythconverg_restore.pl

Update - I realised my tuners were showing as errored after the mythconverg restore and that this was likely causing the issue. However, this is not the case. I have deleted my tuners and added them again (including connecting to the video source) - and they are showing as available in the frontend ...
by bklein
Tue Nov 10, 2020 6:55 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] No upcoming recordings after mythconverg_restore.pl
Replies: 3
Views: 109
Australia

[Solved] No upcoming recordings after mythconverg_restore.pl

I have done a test migration of my MythTV system (v31 running on Ubuntu 18.04) to a new partition (running Ubuntu 20.04), using mythconverg_backup.pl and mythconverg_restore.pl. All my previously recorded shows are available and viewable in the new partition. However, the Upcoming Recordings and Rec...
by bklein
Sun Nov 08, 2020 8:15 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl
Replies: 7
Views: 211
Australia

Re: Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl

I have solved the issue of the missing data. I had set a different hostname on the target system. Once I renamed it to the same as the source system all the missing data appeared in the backend setup screens. However, I have a separate issue now, which is that my tuners (HDHomerun dual tuner) are sh...
by bklein
Sun Nov 08, 2020 6:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl
Replies: 7
Views: 211
Australia

Re: Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl

If I do a MySQL select statement on these tables (capturecard, inputgroup and storagegroup) in the restored db, they appear to be populated correctly. So it seems the tables are backed up and restored correctly but for some reason are not being read by the backend / backend setup application. The ca...
by bklein
Thu Nov 05, 2020 5:44 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl
Replies: 7
Views: 211
Australia

Re: Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl

Thanks for the heads up regarding MythArchive. I'll have a look at it. In the meantime I've managed to sort out the corrupt tables and import my mythconverg backup. I also realised the sql backup I tried restoring before (mythconverg-1361-20201101030001.sql) was only a few hundred kilobytes - someth...
by bklein
Tue Nov 03, 2020 10:00 am
Forum: Troubleshooting
Topic: [Solved] Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl
Replies: 7
Views: 211
Australia

Re: Trying to migrate MythTV using mythconverg_restore.pl

OK. I may have found the reason why this isn't working. I have tried to do a mysqldump and have found a number of my tables are corrupt. The mysqldump gives the following error message - mysqldump: Got error: 1812: Tablespace is missing for table `mythconverg`.`<table name>`. when using LOCK TABLES ...