Search found 15 matches

by plainfaceboy
Tue Jul 21, 2020 2:20 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Recording Rule does not exist - any help?
Replies: 8
Views: 217
Great Britain

Re: Recording Rule does not exist - any help?

They're generally record this showing type rules (so record once), and pretty sure they go onto the auto-expire list by default. I've taken some off auto-expire (though always much later than the recording - so the old programmes with a rule remaining are a mixture of on and off the auto expire list...
by plainfaceboy
Sat Jul 18, 2020 9:55 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Recording Rule does not exist - any help?
Replies: 8
Views: 217
Great Britain

Re: Recording Rule does not exist - any help?

Not had chance to attempt a fix yet, but I did spot that the recording rule for the recording I made a couple of days ago had disappeared the next day when I restarted. That seems very quick and definitely didn't used to happen that quickly. Is this something new, or could I inadvertently have chang...
by plainfaceboy
Sun Jul 12, 2020 5:37 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Recording Rule does not exist - any help?
Replies: 8
Views: 217
Great Britain

Re: Recording Rule does not exist - any help?

All your info makes sense, though I'm still a little baffled. You're right re. the info on the 'i' info screen with the rules having a number followed by comma etc. So all recordings with a missing rule have just this - number, Those older recordings that still have the rule do not show this field a...
by plainfaceboy
Thu Jul 09, 2020 1:58 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Recording Rule does not exist - any help?
Replies: 8
Views: 217
Great Britain

Recording Rule does not exist - any help?

Hi - I'm running Ubuntu 18.04 and Mythtv 31 (fresh install), previous versions working fine and 31 no different. I've got 100's of 'recordings' and 'videos' going back around 10 years. Just recently I have lost the recording schedule info for most of my recordings - everything after a date several y...
by plainfaceboy
Thu Feb 06, 2020 12:14 am
Forum: Hardware
Topic: Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 - Mythtv 0.29/ubuntu 18.04 - no channels
Replies: 4
Views: 338
Great Britain

Re: Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 - Mythtv 0.29/ubuntu 18.04 - no channels

Well, I tried again, same results - dmesg no er proved the card actually seems to work.rors - firmware was loaded fine etc. Was about to post results, but for no particular reason (other than general frustration) I unplugged all my cables, plugged them back in, rebooted and tried again, and hey pres...
by plainfaceboy
Wed Feb 05, 2020 12:16 am
Forum: Hardware
Topic: Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 - Mythtv 0.29/ubuntu 18.04 - no channels
Replies: 4
Views: 338
Great Britain

Re: Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 - Mythtv 0.29/ubuntu 18.04 - no channels

Thanks - so I get something like the below w_scan version 20170107 (compiled for DVB API 5.10) using settings for 28.2 east Astra 2E/F + Eutelsat 28A scan type SATELLITE, channellist 62 output format gstreamer WARNING: could not guess your codepage. Falling back to 'UTF-8' output charset 'UTF-8', us...
by plainfaceboy
Tue Feb 04, 2020 7:05 pm
Forum: Hardware
Topic: Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 - Mythtv 0.29/ubuntu 18.04 - no channels
Replies: 4
Views: 338
Great Britain

Hauppauge WinTV-NOVA-HD-S2 - Mythtv 0.29/ubuntu 18.04 - no channels

Hi - so after various attempts, and some help from here, I finally got confirmation my old HVR4000 card was toast so set about replacing it with 3 separate cards. DVB-T - all good, no issues, works out of the box. I got a Nova S2 for satellite as assumed it would be pretty much exactly the same as t...
by plainfaceboy
Sat Nov 23, 2019 5:24 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

Re: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

Not that I know what any of this means (!)...but; setpci -s 00:01:07.0 device_id vendor_id gives; setpci: Warning: No devices selected for "device_id". setpci: Warning: No devices selected for "vendor_id". setpci -s 00:01:06.0 device_id vendor_id gives; 8800 14f1 setpci -s 00:01:06.0 SUBSYSTEM_VENDO...
by plainfaceboy
Sat Nov 16, 2019 2:31 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

Re: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

The link above seems to help, as the card looks like it is registered, but I'm still getting the eeprom message and it's still not recognised in mythtv. I tried it in a windows 10 desktop - I have an exclamation mark in device manager as a 'multimedia device', and the driver software says 'no compat...
by plainfaceboy
Wed Nov 13, 2019 9:30 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

Re: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

....and also noticed that in TVTime my inputs have gone back (from composites 1-4) to Television, Composite 1 and S-Video
but still not recognised in Mythtv!
by plainfaceboy
Wed Nov 13, 2019 9:08 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

Re: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

...and in case it means anything to anyone; dmesg | grep cx88 [ 15.060812] cx88xx: subsystem: 0000:0000, board: Hauppauge WinTV-HVR4000 DVB-S/S2/T/Hybrid [card=68,insmod option], frontend(s): 2 [ 15.191299] cx88xx: i2c init: enabling analog demod on HVR1300/3000/4000 tuner [ 16.726188] cx88xx: warni...
by plainfaceboy
Wed Nov 13, 2019 9:05 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

Re: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

Thanks blm-ubunet Well one day it was working - I then tried to get the analogue capture working through S-Video (using TVTime to test) - and it simply stopped working. I tried a different PCI slot - same. I tried a new version of ubuntu - same. back to original slot again - same. I also tried what ...
by plainfaceboy
Tue Nov 12, 2019 9:15 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

Re: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

Thanks - yes,it is a hybrid, but I'd assumed I could have them all 'installed' but only have one working at any one time. For example, I had DVB-S and DVB-S2 and DVB-T tuners setup in mythtv but could only use one at a time. I'd assumed I could also set up the analogue, but when using that obviously...
by plainfaceboy
Mon Nov 11, 2019 8:18 pm
Forum: Hardware
Topic: HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue
Replies: 11
Views: 1101
Great Britain

HVR4000 TVcard - DVB-S and DVB-T suddenly not recognised - only analogue

Hi - I've been running Ubuntu 16.04 with Mythtv 0.29 for some years all fine. Video card is the quad Hauppauge HVR4000. DVB-S, DVB-S2 and DVB-T all good. Never tried the analogue but recently wanted to transfer some old VHS so tried to set it up. Couldn't get an image in via the s-video (but that mi...
by plainfaceboy
Tue May 05, 2015 10:40 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Master 0.28 Increase in Frequency of 0 Byte recordings
Replies: 6
Views: 1017
Great Britain

Re: Master 0.28 Increase in Frequency of 0 Byte recordings

I started getting some 0-byte recordings with 0.28 (and 14.04.2). At first a re-boot fixed the issue, but this time I lost all my channels. (PCI card - HVR4000). I also lost my DVD drive. I tried various things eg re-added card and rescanned etc but eventually went for a fresh install. I've resinsta...