Search found 355 matches

by pgbennett
Wed Sep 09, 2020 9:32 pm
Forum: Raspberry Pi
Topic: Crazy slow Frontend startup and GUI interaction
Replies: 2
Views: 198
United States of America

Re: Crazy slow Frontend startup and GUI interaction

A slave backed will not help. Slave backends use the same database, so the database would still be remote.

You could copy your entire mythtv setup including recordings to a laptop before you leave home and watch it wherever you may be. I have done that before.
by pgbennett
Sun Aug 30, 2020 1:21 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: "Change Group Filter" suddenly unsorted?
Replies: 5
Views: 123
United States of America

Re: "Change Group Filter" suddenly unsorted?

I have a feeling that many people do not use recording groups. I do use them a lot. However, for changing the current view group I just use the "," and "." keys, or the forward skip and back skip on the remote. The list of groups shown on screen for the skip keys is sorted, unless you are using a th...
by pgbennett
Fri Aug 28, 2020 1:30 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: "Change Group Filter" suddenly unsorted?
Replies: 5
Views: 123
United States of America

Re: "Change Group Filter" suddenly unsorted?

I have found that generally mysql by default seems to return records in the order they were created, so that would be the order you used the groups for recordings. However, "group by" may change that. Probably the reason it does not use the record group table is that you may get recording groups tha...
by pgbennett
Wed Jul 29, 2020 4:35 pm
Forum: Raspberry Pi
Topic: My experience and questions with the Raspberry Pi 4
Replies: 6
Views: 729
United States of America

Re: My experience and questions with the Raspberry Pi 4

If you have the metadata job enabled in your recording rul, it tries to invoke the metadata command. It will try to run mythmetadatalookup . You may have a log file for mythmetadatalookup which may tell what went wrong, otherwise it may not be able to run the mythmetadatalookup command. If you don't...
by pgbennett
Thu Jul 23, 2020 7:23 pm
Forum: Linux
Topic: [Solved] 31 Build Failure on Debian 9.13
Replies: 12
Views: 185
United States of America

Re: [Solved] 31 Build Failure on Debian 9.13

You can't have spaces when setting a variable
It will have to be be
root=""
by pgbennett
Thu Jul 23, 2020 4:35 pm
Forum: Linux
Topic: [Solved] 31 Build Failure on Debian 9.13
Replies: 12
Views: 185
United States of America

Re: [Solved] 31 Build Failure on Debian 9.13

Normally an unbound variable silently evaluates to null, unless you have set the '-u' option. I suspect that somewhere you have "set -u", perhaps in .profile or .bashrc. You could solve that by running "set +u" before building, or removing "set -u" from wherever it is set. Also it looks like $root i...
by pgbennett
Sun Jul 19, 2020 7:54 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Myth Shutdown Shortly After Waking
Replies: 5
Views: 153
United States of America

Re: Myth Shutdown Shortly After Waking

I agree this is not reasonable. I think this behavior results from sleeping the server rather than shutting down. The backend expects to be shut down and then restarted after the wake up time. If you add a restart of the backend to your suspend script it should solve this problem. instead of sudo pm...
by pgbennett
Sun Jul 19, 2020 6:04 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Myth Shutdown Shortly After Waking
Replies: 5
Views: 153
United States of America

Re: Myth Shutdown Shortly After Waking

It looks like it was awake at 10:15 as it was supposed to. I suspect that you may have something in the GUI that is set to sleep on idle. You may need to disable the normal sleep on idle in the system (power manager settings or similar - set to never suspend).
by pgbennett
Mon Jun 29, 2020 7:38 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Automatic shutdown no longer working
Replies: 6
Views: 124
United States of America

Re: Automatic shutdown no longer working

The option of running commflag is set on the recording rule, or the job can be manually started from the recording list. To find what jobs are queued, got into frontend, information center, system status, jobqueue. To cancel a job go into the frontend, watch recordings, select a recording, press men...
by pgbennett
Mon Jun 29, 2020 3:48 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Automatic shutdown no longer working
Replies: 6
Views: 124
United States of America

Re: Automatic shutdown no longer working

I expect mythcommflag will take a long time if you do not have a powerful system. I recommend disabling mythcommflag in your recording rules.
by pgbennett
Sun Jun 28, 2020 4:04 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Automatic shutdown no longer working
Replies: 6
Views: 124
United States of America

Re: Automatic shutdown no longer working

The connected client could be a stuck job, for example metadata lookup. See if there are any other myth programs running. (ps -ef | grep myth). The metadata lookup does sometimes hang for a long time when it fails to get a response from the lookup site. You can disable metadata lookup by turning it ...
by pgbennett
Sun Jun 28, 2020 3:56 pm
Forum: Raspberry Pi
Topic: Screen Setup Wizards cause FE to freeze
Replies: 2
Views: 86
United States of America

Re: Screen Setup Wizards cause FE to freeze

The black border is probably from the raspberry pi overscan settings. Edit the /boot/config.txt and set or uncomment disable_overscan=1 and comment out lines overscan_left, overscan_right, overscan_top and overscan_bottom. If this does not completely solve it you can comment the disable_overscan and...
by pgbennett
Tue Apr 14, 2020 2:59 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Schedules Direct and the lack of filling out S/E
Replies: 4
Views: 224
United States of America

Re: Schedules Direct and the lack of filling out S/E

There are instructions for converting to the SD JSON feed. It does not happen automatically. See the wiki here -
https://www.mythtv.org/wiki/XMLTV#Setup ... son_sqlite
Since that conversion I am getting season and episode info for everything.
by pgbennett
Fri Apr 03, 2020 8:02 pm
Forum: Raspberry Pi
Topic: mythtranscode not working v31 on RPi4
Replies: 8
Views: 425
United States of America

Re: mythtranscode not working v31 on RPi4

MikeB2013 wrote:
Fri Apr 03, 2020 5:54 pm
Need to add --enable-libmp3lame to ./configure line if building from source. If using packaging/deb-light build system there is a bug see https://code.mythtv.org/trac/ticket/13590

Mike
This has been fixed. Let me know if it is still causing a problem.
by pgbennett
Thu Mar 26, 2020 3:36 pm
Forum: Raspberry Pi
Topic: Another question about Pi 4 as backend
Replies: 19
Views: 787
United States of America

Re: Another question about Pi 4 as backend

Please bear in mind that the v0.27 version of MythTV for Raspberry Pi is unofficial, unsupported and has some bugs. The source code for v0.27 is not in the main MythTV repository. You need to use v30 or v31. Note also there are major changes in playback between v30 and v31.