Search found 15 matches

by alanwbaker
Sat Nov 12, 2016 10:02 pm
Forum: Linux
Topic: Boot fails after upgrade to Mythbuntu 16.04.1
Replies: 1
Views: 461
United States of America

Re: Boot fails after upgrade to Mythbuntu 16.04.1

Fixed. Device error on external drive sdb2. Duh. ;-)
by alanwbaker
Sat Nov 12, 2016 7:02 am
Forum: Linux
Topic: Boot fails after upgrade to Mythbuntu 16.04.1
Replies: 1
Views: 461
United States of America

Boot fails after upgrade to Mythbuntu 16.04.1

I ran the procedure to upgrade from Mythbuntu 14.04.1 to 16.04.1, but the new 16.04.1 system fails during boot while processing systemd. :(

Does the Mythbuntu 16.04.1 DVD have any repair/replace capability or can it only wipe the hard disk and do a fresh installation? :?:
by alanwbaker
Thu Mar 10, 2016 4:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: User jobs fail/won't start
Replies: 9
Views: 1952
United States of America

Re: User jobs fail/won't start

dizygotheca, you are brilliant! :D

Running

Code: Select all

sudo mythbackend -v system,jobqueue --loglevel debug --logpath /tmp
immediately showed a permissions problem. You even nailed the origin of the problem--logrotate.

So my hat is off to you, dizygotheca--you deserve a pay rise. ;)

Alan
by alanwbaker
Tue Mar 08, 2016 8:41 am
Forum: Troubleshooting
Topic: User jobs fail/won't start
Replies: 9
Views: 1952
United States of America

Re: User jobs fail/won't start

You were correct about running two instances. I repeated the test but found that the results weren't quite clean. I'll run another tomorrow and provide the results. Alan
by alanwbaker
Sun Mar 06, 2016 4:16 am
Forum: Troubleshooting
Topic: User jobs fail/won't start
Replies: 9
Views: 1952
United States of America

Re: User jobs fail/won't start

Based on the original "Suddenly they all fail" comment, I'm leaning toward something stuck in the jobque table. Has the backend been restarted since this happened? https://code.mythtv.org/cgit/mythtv/tree/mythtv/libs/libmythtv/jobqueue.cpp?h=fixes%2F0.27#n1993 Thanks for the feedback, bill6502. Yes...
by alanwbaker
Sat Mar 05, 2016 3:52 am
Forum: Troubleshooting
Topic: User jobs fail/won't start
Replies: 9
Views: 1952
United States of America

Re: User jobs fail/won't start

Thanks, bill6502. 1) I tried both mythbackend --setverbose system and mythbackend --setloglevel debug. They put the same level of detail into the backend log (see above--not very helpful). 2) I added the script's explicit path to the user job but it made no difference. 3) Yes, the script has #!/bin/...
by alanwbaker
Thu Mar 03, 2016 6:35 pm
Forum: General Discussion
Topic: MythWeb page layout settings
Replies: 2
Views: 624
United States of America

Re: MythWeb page layout settings

I've searched documentation but haven't found an answer. Other suggestions? :?:
by alanwbaker
Thu Mar 03, 2016 7:40 am
Forum: Troubleshooting
Topic: User jobs fail/won't start
Replies: 9
Views: 1952
United States of America

User jobs fail/won't start

My user job to convert recording formats has been running fine for about 6 months. :) Suddenly they all fail when submitted automatically or manually. :( The message in the backend log Mar 2 20:24:45 mythtv mythbackend: mythbackend[2612]: E UserJob_6709 jobqueue.cpp:2444 (DoUserJobThread) JobQueue: ...
by alanwbaker
Mon Feb 01, 2016 8:01 am
Forum: General Discussion
Topic: MythWeb page layout settings
Replies: 2
Views: 624
United States of America

MythWeb page layout settings

How can I change a MythWeb page layout from grid to list (specifically the Video page)?
by alanwbaker
Thu Feb 19, 2015 6:42 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Remote works with lirc but not MythTV
Replies: 7
Views: 1121
United States of America

Re: Remote works with lirc but not MythTV

I assumed that the original author synced up the lircd.conf and lircrc files. Bad assumption. I matched up the labels and everything works. Thanks, Wes.
by alanwbaker
Wed Feb 18, 2015 5:07 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Remote works with lirc but not MythTV
Replies: 7
Views: 1121
United States of America

Re: Remote works with lirc but not MythTV

Thanks, Wes and Phil. I'm still perplexed. My ~/.lirc/mythtv (symlinked to ~/.mythtv/lircrc) came from here . My /etc/lirc/lircd.conf came from here . 1. Do these two files look correct? 2. Are these locations on my file system correct (the tilde represents my usual logged-in username, not mythtv)? ...
by alanwbaker
Sun Feb 15, 2015 9:31 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Remote works with lirc but not MythTV
Replies: 7
Views: 1121
United States of America

Re: Remote works with lirc but not MythTV

wesnewell wrote:home/.mythtv/lircrc should link to your .lirc/mythtv file and make sure it's labels match the labels in your lircd.conf file.
Yes, they match. That makes it work correctly with lirc's irw. But there is still some linkage to MythTV missing. :(
by alanwbaker
Sat Feb 14, 2015 8:31 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Remote works with lirc but not MythTV
Replies: 7
Views: 1121
United States of America

Remote works with lirc but not MythTV

Hello, I have set up a Mythbuntu 14.04 box and MythTV is working except for the remote. The remote works correctly with lirc because I can see the correct responses in irw. The MythTV docs say... Once you know that your remote is working, you can either recompile MythTV with native lirc support by e...
by alanwbaker
Sat Feb 14, 2015 7:05 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Timed out, no signal during channel scan
Replies: 2
Views: 879
United States of America

Re: Timed out, no signal during channel scan

Thank you, pvr4me--just what I needed to know.
by alanwbaker
Mon Feb 02, 2015 7:06 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Timed out, no signal during channel scan
Replies: 2
Views: 879
United States of America

Timed out, no signal during channel scan

Hello, My tuner is an HDHomeRun HDHR3-CC. All the HDHomeRun features work and I can watch all Comcast channels via the HDHomeRun GUI and VLC on my Mythbuntu 14.04 box. The box has MythTV 0.27 with the latest updates. When I run mythtv-setup's Input connections dialog, scanning for channels gives me ...